sport Binders

Dinsdag is bij ons sportdag. Bij Binders vinden wij dat beweging een belangrijk onderdeel de gezondheid is, want gebrek aan beweging levert alleen maar lichamelijke ongemak op. Voordat we gaan fitnessen is een goede warming up essentieel en uiteraard staat plezier tijdens deze activiteiten centraal. 


Warming-up

Het eerste onderdeel van de wekelijkse sportdag. We pakken onze gewichten van 0,5 tot 2 kg op en maken we onze armen los. Hier worden de biceps en de triceps goed opgewarmd. En als we onze spieren bijna helemaal warm hebben, sluiten we de warming-up af met wat boksbewegingen.

Fitness
Op locatie bij fysiotherapie Katwijk a/d Rijn zetten we het volgende onderdeel van de sportdag voort. Hier sporten de deelnemers van Binders op allerlei toestellen. Zoals op de loopband, op de hometrainer, op de roeiapparten en nog veel meer. Zodat onze conditie op pijl wordt gehouden en we wat calorieën eraf kunnen sporten.

Afsluiter
En als laatste onderdeel gaan we wekelijks naar het zwembad Aquamar in Katwijk aan Zee. Naast wat baantjes trekken gooien we als kers op de taart een balletje over in het warme water. Mocht het zwemmen niet doorgaan, vanwege schoolvakanties of andere omstandigheden, zetten we de sjoelbakken, jeu de boules ballen en/of de Wii aparaten klaar om de cooling down toch te kunnen voltooien.